Acerola

WAT IS ACEROLA?

 

Acerola fruit is een echt vitaminebommetje. Acerola is een bes die vooral voorkomt in Brazilië. Omdat de bessen eruit zien als kersen, kom je acerola ook wel tegen als acerola kers, West-Indische kers of barbadoskers. Acerola is met name een krachtige bron van vitamine C: een paar gram van deze bes bevat net zoveel vitamine C als een kilo sinaasappelen! Vitamine C valt onder de antioxidanten, dus voor je gezondheid is acerola fruit een stevige boost! In Europa wordt de bijzondere bes vooral verkocht als poeder of als tabletten. Dit heeft te maken met het klimaat in Brazilië: de bessen bederven snel in het warme klimaat. Ontdek hier de bijzondere eigenschappen van acerola als superfood!

Acerola poeder kopen

WAT IS ACEROLA EN WAAR KOMT HET VANDAAN?

Acerola komt vooral voor in Zuid-Amerika. Je vind ‘m daar in onder meer Brazilië, maar inmiddels wordt acerola ook in Azië en Jamaica geteeld. De acerola boom (Malpgihia Glabra) wordt 2 tot 6 meter hoog en draagt kersvormige vruchten die acerola worden genoemd. Acerola fruit bevat waarschijnlijk het hoogste gehalte vitamine C ter wereld. Daarnaast bevat de kers een grote hoeveelheid polyfenolen. Je kunt je wel voorstellen waarom acerola fruit zo in de belangstelling staat als superfood. En met recht: de enorme hoeveelheid vitamine C is een boost voor je gezondheid! De acerola boom groeit voornamelijk in warme gebieden. Om deze reden zijn de kersen kwetsbaar: ze bederven snel zodra ze op de grond vallen. Dit is de reden dat we acerola kersen (nog) niet los kunnen kopen in Nederland. Je kunt acerola hier voornamelijk kopen in de vorm van poeder of pillen.

WAT HEEFT ACEROLA VOOR SMAAK?

Acerola heeft een frisse, zoetzure smaak. Veel liefhebbers van fruit zijn er dol op. Het licht zure aroma is afkomstig van de grote hoeveelheid vitamine C in acerola. Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en is verantwoordelijk voor het friszure aroma in fruit. Je kunt dus gerust zeggen dat je kunt proeven hoe gezond acerola is! Acerola kan worden gegeten als handfruit, maar er wordt lokaal ook vaak sap van gemaakt. Gelukkig proef je de frisse smaak ook terug in acerola poeder.

WAT MAAKT ACEROLA EEN SUPERFOOD?

Elke soort fruit bevat vitaminen, maar acerola is een echt ‘bommetje’ vol met vitaminen en polyfenolen. Het meest bekend is acerola vanwege haar enorme gehalte aan vitamine C ofwel ascorbinezuur. Vitamine C is een antioxidant die onder meer je weerstand ondersteunt en vrije radicalen tegengaat. Daarnaast ondersteunt vitamine C het bindweefsel in je huid. Omdat de vitamine ook je weerstand ondersteunt, nemen veel mensen extra vitamine C tot zich in het griepseizoen. Acerola fruit staat daarnaast bekend om haar polyfenolen, die ook onder de antioxidanten vallen. Net als veel andere stoffen met een antioxidante werking, gaan polyfenolen vrije radicalen tegen. Ze beschermen als het ware je lichaamscellen. Andere vitaminen en voedingsstoffen in acerola fruit zijn:

  • Vitamine A (gezichtsvermogen)
  • Vitamines B1 en B2
  • Magnesium
  • Kalium
  • Calcium
  • Eiwit (kleine hoeveelheid)
  • ijzer

Acerola fruit zit dus bomvol voedingsstoffen. Een echt superfood waarmee je flink wat extra vitaminen binnenkrijgt!

WELKE VOORDELEN HEEFT ACEROLA VOOR IN JE DIEET?

Acerola meenemen in je dieet heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Het fruit staat het meest bekend om haar legendarische hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine is erg belangrijk voor gezonde weefsels en een sterke weerstand. Tijdens erg drukke dagen of in het griepseizoen is het extra belangrijk om gezond te eten met voldoende vitaminen.

Acerola kan je in die periodes wat steun geven. Daarnaast bevat acerola fruit de vitamine A, B1, B2, polyfenolen en verschillende mineralen. Zowel het acerola poeder als de tabletten geven net dat zetje extra als je gezond wilt eten of veel sport!

HOE VERWERK JE ACEROLA POEDER GEZOND IN JE MAALTIJD?

Acerola poeder barst van de vitaminen. Om deze reden heb je er maar een klein beetje van nodig om van de gezondheidsvoordelen te profiteren. Eenmaal per dag een halve theelepel acerola poeder in je maaltijd is al voldoende. Het poeder heeft een friszure smaak. Je kunt het daarom prima aan je favoriete sap of drank toevoegen, zoals jus d’ orange, oersap of thee. Vooral vruchtensap is een prima combinatie met acerola poeder! Met een koele drank weet je zeker dat alle vitaminen in het poeder bewaard blijven. Wat eten betreft kun je acerola poeder in verschillende (koude) maaltijden verwerken. Het past perfect in je yoghurt, kwark, fruitsalade of toetje.

ACEROLA POEDER VOOR IN EEN VEGAN DIEET

Acerola poeder is erg geschikt voor in een vegan dieet. De grote hoeveelheid vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat je flink wat van de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Acerola poeder is daarnaast een frisse smaakmaker voor in bijvoorbeeld je yoghurt. Wel is het slim om acerola poeder af te wisselen met andere toevoegingen. Zo weet je zeker dat je alle benodigde vitaminen en mineralen meeneemt in je dieet!

WAAR KUN JE ACEROLA KOPEN?

Acerola fruit is een echte parel vanwege het hoge gehalte aan vitamine C en polyfenolen. Bij Supernaturals kun je diverse biologische acerola producten kopen zoals acerola poeder en acerola tabletten. Het poeder is met name geschikt om aan je eten of sap toe te voegen. Lekker en gezond voor ontbijt of lunch, in je kwark of yoghurt! De acerola tabletten zijn perfect als vitaminesupplement. Ze kunnen je een handje helpen als aanvulling van een gezonde voeding, of steun bieden in een drukke periode. Daarnaast zijn de tabletten populair in het griepseizoen, omdat vitaminen je helpen om fit en gezond te blijven!.