Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
5 TIPS VOOR MOOI, STERK EN GLANZEND HAAR MET ARGANOLIE

5 TIPS VOOR MOOI, STERK EN GLANZEND HAAR MET ARGANOLIE

Nov 23, 2023Marieke Bergsma

‘Als je haar maar goed zit’ is een welbekende uitspraak en een cliché, maar o zo waar! Naast je schoenen en je tas, is je haar één van je belangrijkste accessoires. Het kan je look namelijk maken of breken. Wij van Arganolie.nl weten als geen ander dat goede natuurlijke producten als Arganolie hierbij van groot belang zijn. Maar ook voeding en de manier waarop je dagelijks omgaat met je haar, hebben meer invloed op je haar dan je soms beseft. Hieronder leggen we uit hoe je het beste uit je haar kan halen door simpele maar effectieve haartips.

 

WAAROM ARGANOLIE IN JE HAAR?

De Marokkaanse bevolking heeft een eeuwenoude traditie van het gebruik van Arganolie haar verzorging. Door haar te verzorgen met pure Argan Olie of in combinatie met andere natuurlijke elementen verzorgen Marokkaanse vrouwen hun haar en behouden hun natuurlijke glans en souplesse.

Arganolie voelt helemaal niet vettig aan, dat is erg prettig! Desalniettemin zit het vol met Vitamine E en natuurlijke onverzadigde vetten, zoals omega-6, die noodzakelijk zijn voor de verzorging van je haar.

 

TIP 1: BORSTELEN MAAKT JE HAREN MOOIER… TOCH?

Ons haar ziet er mooier uit als we het net hebben geborsteld. Toch is te vaak borstelen niet goed voor je haar. Het breekt namelijk makkelijk je haar en je haar wordt er vetter van omdat het de talgklieren stimuleert. Probeer het dus te beperken tot één à twee keer per dag. Toch heeft het borstelen van je haar ook zeker voordelen! Het brengt namelijk de doorbloeding van de hoofdhuid op gang.

Een goede doorbloeding van de hoofdhuid is van groot belang voor mooi haar, omdat het de haargroei stimuleert en het je haar sterker maakt. Ook een regelmatige hoofdhuidmassage is een aanrader om de doorbloeding op gang te helpen en zo sterk haar te stimuleren. Hiervoor neem je enkele druppels arganolie op je vingertoppen en masseer in kleine ronde bewegingen de hoofdhuid. Begin bovenaan en werk zo langzaam naar beneden.

TIP 2: BEN ZUINIG OP JE HAAR EN BESCHERM JE HAAR MET ARGANOLIE!

Je haar, of het nu lang, kort of krullend haar is, heeft gedurende de dag veel te verduren. Probeer je belangrijkste bezit dan ook zoveel mogelijk te ontlasten. Dagelijks je haar föhnen en stylen is desastreus voor je haar. Kun je toch niet zonder? Probeer het dan te beschermen met een natuurlijke olie. Arganolie geeft bijvoorbeeld een extra beschermlaagje zodat je haar minder direct wordt blootgesteld aan de hitte.

Heb je lang(er) haar? Sta er dan eens bij stil hoe vaak je haar op de proef wordt gesteld, waardoor het sneller slijt en dunner wordt. Gebruik bijvoorbeeld een elastiekje in je haar als je op de bank, zodat je haar niet schuurt tegen de bank. Ook een zijden of satijnen slaapkussen zorgt ervoor dat minder haren breken of slijten tijdens het slapen.

TIP 3: HYDRATATIE, OOK VOOR VET HAAR!

Je hebt verschillende haartypen, maar de meest bekende typen zijn droog, normaal en vet haar. Vrouwen met vet haar blijven dan ook vaak ver weg van alles dat iets te maken heeft met olie. Jammer! Ook als je vettig haar hebt, heb je baat bij een haarkuur om je haar te hydrateren. Vet haar heeft namelijk de vervelende eigenschap dat voornamelijk de hoofdhuid erg vettig is. Om het hele haar te verzorgen, kan een haarmasker van Arganolie zeer belonend zijn.

Door het haar en de hoofdhuid te voeden, zal de talgproductie minder snel gestimuleerd worden. Heb je krullend haar, geverfd haar, of gewoonweg droog haar, dan is een haarmasker een absolute must! De beste methode met Arganolie: ’s nachts je handdoekdroge haar insmeren met Arganolie en je haar in een handdoek rollen. Was je haar de volgende dag uit en je hebt goed gevoed, glanzend en zacht haar. Herhaal dit wekelijks om het resultaat duidelijk te gaan merken.

PNet als dat we voor een mooie huid voldoende water moeten drinken, geldt dit niet minder voor je haar. Drink dus minimaal 1 tot 2 liter water per dag.

TIP 4: VITAMINE VOOR JE HAAR - VAN BINNEN EN VAN BUITEN

Het is alom bekend dat als je glanzend, sterk en soepel haar wilt, je voldoende vitamine B binnen moet krijgen. Als je bang bent hiervan niet voldoende binnen te krijgen via je voeding, zijn er bij iedere drogist vitamine B Complex voedingssupplementen te krijgen.

Naast de voeding van binnenuit is verzorging van je haar met de juiste bestanddelen van groot belang. Pure Arganolie is van nature rijk aan vitamine E, wat de werking heeft van een antioxidant, waardoor je haar beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat de olie van de arganboom Omega- en onverzadigde vetzuren. Deze stoffen helpen bij een optimale voeding van je haar. Door één of twee keer per week een nachtje te slapen met arganolie in je haar, zorg je dat de vitaminen en omega vetten goed zijn werk kunnen doen.

TIP 5: EEN KIND KAN DE WAS DOEN?

Onze haren wassen we al heel ons leven en daar is niks aan, toch? Niet helemaal waar. Tijdens deze rituele wasbeurt valt er nog veel winst te behalen om sterker en gezonder haar te krijgen. Was je haar niet te warm. Door te heet water droogt je haar uit en wordt de talgproductie overmatig gestimuleerd. Hierdoor wordt je haar vettig en ziet het er ongezond uit. Was je haar ook niet iedere dag. Dit zorgt eveneens voor het uitdrogen van de hoofdhuid en dus voor nog vetter haar later op de dag.

Bied je haar bescherming tegen de zon, kou en wind en laat het extra glanzen door je haar te wassen met Arganolie Shampoo of door een klein beetje Argan Olie toe te voegen aan je shampoo. Was je haar heel goed uit! Zeepresten trekken vuil aan en drogen de hoofdhuid uit. Spoel je haar af met koud water zodat de schubben op je haar sluiten en je haar meer gaat glanzen. Droog je haar niet af, maar wikkel het in een handdoek. Schud na vijf minuten je haar los en wikkel het opnieuw in. Je beschadigt je haar op deze manier zo min mogelijk.

ARGANOLIE KOPEN?

More articles