Aloe Vera

De Aloe Vera plant, in het Latijn Aloë Barbadensis genoemd, heeft wat weg van een cactus, maar behoort tot de Lelie-familie. De Aloe Vera plant is één van de oudste medicinale planten, oorspronkelijk voorkomend in Afrika , Centraal- en Zuid-Amerika. In het binnenste van het blad van de Aloë Vera plant worden water en voedingsstoffen opgeslagen voor de lange droge perioden. Dit levert een gelachtige substantie op. Duizenden jaren geleden werd deze gel al gebruikt om schoonheid en welzijn te behouden. Aloë vera helpt om je huid te verzachten en te herstellen. De bladeren van de plant bevatten een gelachtige substantie die rijk is aan bioactieve verbindingen, waaronder vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren.Aloë Vera kan ook worden ingenomen, het bevat polysachariden en heeft tal van goede werkingen. Aloë Vera Drank bevat plantaardige vezels. Het belangrijkste actieve ingrediënt is Aloverose. Dit sap bevat hiervan maar liefst 1200 mg!


De geschiedenis van Aloe Vera

De Aloe Vera plant staat ook wel bekend als "de plant van onsterfelijkheid" of "de wonderplant," heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. De oude beschavingen waardeerden aloe vera al vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het werd gebruikt in de traditionele geneeskunde van culturen zoals de oude Egyptenaren, Grieken, Romeinen en Indiërs. De Egyptenaren noemden het "de plant van onsterfelijkheid" vanwege de vele gunstige effecten die het heeft op de huid en het lichaam. Na verloop van tijd verspreidde het gebruik van aloe vera zich naar andere delen van de wereld. In de traditionele Ayurvedische geneeskunde in India werd aloe vera gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder spijsverteringsproblemen, huidziekten en ontstekingen.

Waar is Aloe Vera goed voor?
Tegenwoordig is aloe vera een populair ingrediënt in veel cosmetische en gezondheidsproducten. Het wordt gebruikt in crèmes, lotions, shampoos, tandpasta's en zelfs in voedingssupplementen vanwege de hydraterende, kalmerende en genezende eigenschappen. Aloë Vera Gel is perfect voor de dagelijkse verzorging om fijne lijntjes rond de ogen te verminderen. De verfrissende werking van aloe ver gel zal wallen verminderen.  Het sap van de plant wordt ook vaak gebruikt als een natuurlijk middel tegen brandwonden, snijwonden, huidirritaties en zonnebrand.Het is de geliefde behandeling voor de droge, jeukende huid. Het kalmeert de jeuk en hydrateert de huid. De gel kan ook voor het haar gebruikt worden, het hydrateert het haar om de glans en het volume te herstellen en kalmeert de jeukende hoofdhuid. Het kalmeert de jeuk onder de baard en reinigt de wortels.

WAAR KUN JE ALOE VERA PRODUCTEN  KOPEN

Deze wonderplant is ook een echte klassieker op het gebied van gezondheid en verzorging. Bij MySupernaturals.com kun je verschillende Aloe Vera producten kopen voor huid, haar en ondersteuning van je gezondheid. We verkopen Aloe vera gel voor huid en haar van Bionoble en  Amazonas heeft een juicewelke welke 99.97% zuiver is, recht uit het vruchtensap van de plant verkregen, zonder toevoegingen van suiker of zout! Bij al onze merken is de Aloe Vera biologisch geteeld. Voeg het sap toe in je maaltijd of gebruik de gel als verzorging voor een zijdezachte, gehydrateerde huid en gezond en glanzend haar!