Dode Zee

Dode zee zout en Dode zee modder

Het is al duizenden jaren bekend dat de Dode Zee een heilzame werking heeft. Dit komt doordat deze zee rijk is aan mineralen, halogenen en sporenelementen. Daarnaast heeft de Dode Zee een hoog gehalte aan kalium en magnesium. Deze unieke samenstelling is de basis voor schoonheid, vitaliteit en gezondheid. 

Dode zeezout is zout welke wordt gewonnen uit de dode zee die tussen Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël ligt. Het dode zeezout heeft geen kunstmatige toevoegingen en heeft een vochtpercentage rond de 2% en een zoutgehalte van wel 30% waardoor je er op kan drijven! Op de plek waar dit zeezout vandaan komt, zijn de geologische en klimatologische omstandigheden zeer uniek en het klimaat in deze vallei is zo extreem warm en droog dat het grootste deel van het water verdampte; zout en mineralen blijven achter welke al eeuwen gebruikt worden voor behandelingen. Evenals de zwarte modder die op natuurlijke wijze langs de kust afgezet wordt.
Dode zee producten zijn door de unieke samenstelling zeer revitaliserend en spelen daardoor een essentiële rol in de huidverzorging . Zo staat modder uit de Dode Zee bekend om zijn effectieve behandeling en preventie van vele infecties zoals psoriasis, acne en reuma, en wordt veel gebruikt bij therapeutische behandelingen.

Ontdek het zelf en probeer eens een Dode Zee Modder Masker, voor een heerlijk schone en fluweelzachte huid. Dode Zee Extra Geconcentreerd Water om je huid optimaal te voeden en te hydrateren. Daarnaast is het een sterke ondersteuning voor een gezond huidweefsel. Het Dode Zeezout is een heilzame, ontspannende toevoeging aan een warm bad. Het Dode Zeezout kunt u ook gebruiken als een aangename scrub door dit te mengen met bijvoorbeeld honing of uw favoriete douchegel.