Amandelolie voor huid en haar

Amandelolie voor huid en haar

Oct 15, 2023Marieke Bergsma

Amandelolie is een heerlijke olie voor de huid die rijk is aan vitamine A, B en E. De olie voedt, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, hydrateert én kalmeert de huid. Ook voor je haar is amandelolie geschikt: het voorkomt droog en dof haar. Daarnaast is het een ideale olie om te mengen met andere oliën of verzorgingsproducten zoals Castor olie.

 

Amandelolie in glazen flesje

WAAR KOMT AMANDELOLIE VANDAAN?

De amandelolie van Najel die bij Supernaturals te verkrijgen is zoete amandelolie die verkregen wordt uit de vrucht van de amandelboom uit Centraal-Azië. 100% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw, gecertificeerd door Ecocert Greenlife volgens Ecocert Standard.

Onze zoete amandelolie wordt gemaakt door het koudpersen van de amandelpitten. Twee kilo amandelen levert ongeveer één kilo amandelolie.

 

EIGENSCHAPPEN VAN AMANDELOLIE

Amandelolie is goed vloeibaar en heeft een aangename geur. Olie van Amandelen is goed vloeibaar, heeft een lichtgele kleur en ruikt lekker. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren en bevat vitamine A, B1, B2, B6 én E. Daarnaast bevat amandelolie ook mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, natrium, ijzer, zwavel en fosfor en tevens proteïne en carbohydraten. Vitamine E is de natuurlijke antioxidant in de olie en deze helpt je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rook en uitlaatgassen.

De eiwitten in de amandelolie helpen huidveroudering tegen te gaan en de essentiële vetzuren zorgen dan weer voor de regulatie van het vetgehalte in je huid. Wat je huid ook goed doet, zijn meervoudig onverzadigde vetten, welke bijdragen aan een goede bloedcirculatie en het natuurlijke afweersysteem van de huid ondersteunen. Al deze eigenschappen samen in één olie, maakt amandelolie een krachtige en veelzijdige huidolie!

WAAR IS AMANDELOLIE GOED VOOR?

Zoals veel natuurlijke oliën is ook amandelolie een alleskunner. Zo is het zeer goed voor je huid, haar én nagels. Hieronder hebben we een aantal belangrijke eigenschappen én toepassingen voor de huid (en het haar) op een rijtje gezet.

 

Zoete Amandelolie in een flesje

AMANDELOLIE VOOR JE HUID

Amandelolie voedt en verzorgt de huid optimaal. Pure amandelolie kan veel goed doen voor je droge huid. Of het nu gaat om je gezicht of je hele lichaam; de olie voedt intens en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt. Je zult zien dat de amandelolie al snel zijn werk doet. Ook bij een gevoelige, ruwe of schrale huid kan amandelolie prima en met goed resultaat gebruikt worden. Heb je een fijne dagcrème of bodylotion die je graag blijft gebruiken? Amandelolie is goed te mengen met je verzorgingsproducten en vormt zo een fijne en nuttige toevoeging. Of gebruik het in twee stappen: breng de amandelolie direct aan na het wassen en droogdeppen van je gezicht, zodat je huid het goed opneemt. Wacht een paar minuutjes en breng daarna je gewone dagcrème aan en je bent verzekerd van een gehydrateerde en stralende huid.

 

DONKERE PLEKKEN ONDER JE OGEN?

Donkere plekken onder je ogen worden lichter wanneer je een paar druppels amandelolie aanbrengt. Je hoeft niet veel olie te gebruiken en breng het voorzichtig aan, want de huid onder je ogen is zeer gevoelig. Doordat amandelolie de eigenschap heeft om snel in de huid te trekken, kun je het ook goed gebruiken als je een concealer wilt aanbrengen.

AMANDELOLIE VOOR JE HOOFDHUID

Je hoofdhuid heeft ook veel baat bij het gebruik van amandelolie. Wanneer je je haar gaat wassen, kun je bijvoorbeeld eerst een paar druppels amandelolie op je hoofdhuis inmasseren. Hierdoor wordt je hoofdhuid beter beschermd tegen schadelijke bestanddelen in shampoos die je hoofdhuid kunnen irriteren. Je hoofdhuid blijft hierdoor in betere conditie voor gezonder en langer haar.

More articles

Dudu Osun
Oct 16, 2023