Hoe bewaar je Aleppo zeep het beste? - mysupernaturals

Hoe bewaar je Aleppo zeep het beste?

Jun 20, 2023Marieke Bergsma

ALEPPO ZEEP BEWAREN

 

Een blok zeep gaat vaak langer mee dan een vloeibare zeep. Dit komt doordat je met een blok zeep eigenlijk altijd de juiste hoeveelheid zeep kunt 'afmeten'. Van vloeibare zeep pak je al snel teveel onder de douche of in bad. Het glijdt uit je handen en spoelt weg, of je smeert gewoon meer dan nodig op je huid. Wat erg belangrijk is bij een blok zeep is dat je het wel op de juiste manier bewaart. Zo houd je het blok zeep langer goed en blijft het er ook nog mooier en frisser uitzien.

Aleppo zeep in een schaal

HOUDBAARHEID ALEPPO ZEEP

Aleppo Zeep staat erom bekend erg lang houdbaar te zijn. Wil je ook een lange houdbaarheid van de zeep waarborgen terwijl je de zeep gebruikt? Zorg er dan voor dat je de zeep goed laat uitlekken, drogen en luchten. Dit kun je eenvoudig bereiken door de zeep op een gedeeltelijk open zeeprekje te leggen, zodat er ook lucht bij de onderkant van het zeepblok kan komen.

Spoel de zeep na gebruik eerst goed en zorgvuldig af, zodat eventueel schuim en viezigheid niet aan de zeep blijft hangen. Je zeep blijft zo fris en schoon en zal langer meegaan.

TWEE KLEUREN ALEPPO ZEEP

De buitenkant van Aleppozeep heeft een andere kleur dan de binnenkant van het zeepblok. Dit kun je zien als je de zeep door zou snijden.

Tijdens het negen maanden durende droogproces van de zeep na de intensieve productie ontstaat dit kleurverschil. Door het zonlicht oxideert de buitenkant van het zeepblok en krijgt het een geel/bruine kleur. De binnenkant van Aleppo Zeep blijft olijfgroen van kleur. Dit kleurverschil heeft totaal geen invloed op de werking en kwaliteit van de zeep en is dus heel normaal.

Olijfbladeren

Het betekent niet dat de zeep niet meer goed is of niet meer gebruikt kan worden. Het geeft Aleppo Zeep juist een eigen identiteit. En, het kleurverschil geeft een leuke uitstraling, mocht je de zeep doorsnijden. Houd er wel rekening mee dat het kleurverschil weer verdwijnt als het zeepblok langere tijd aan daglicht blootgesteld wordt.

Lees meer over werking van Aleppo zeep of ga direct naar onze Aleppo zeep webshop

More articles