VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ARGAN OLIE

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ARGAN OLIE

Oct 18, 2023Marieke Bergsma

WAAROM IS ARGAN OLIE ZO GOED VOOR ONZE HUID?

Arganolie heeft een bijzondere werking op de huid door zijn samenstelling. Alle oliesoorten bevatten vetten. Deze zijn op te delen in verzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten. Argan Olie bestaat vooral uit enkelvoudig onverzadigd vet, waar linolium vet er één van is. Dit zorgt voor de productie van prostaglandine, wat op zijn beurt bijdraagt aan een goede bloedcirculatie en het versterkt het natuurlijk afweersysteem van het lichaam. Daarnaast bevat Arganolie veel vitamine E en caroteen, die als eigenschap hebben huidveroudering tegen te gaan en de huid te herstellen. Dankzij de combinatie van enkelvoudig onverzadigd vet, vitamines en essentiële vetzuren is het al eeuwen bekend dat Arganolie de huid ondersteunt, voedt en verzorgt.

WAT IS ARGAN OLIE?

Van de vele soorten olie die er bestaan is arganolie een bijzondere variant. Het is een milde, verzachtende olie die volgens eeuwenoude Berberstammen bijzondere krachten bevat. Arganolie beschermt de huid tegen weer en wind, laat droog en beschadigd haar weer opleven, maakt doffe nagels weer glanzend en geeft de vermoeide huid weer een oppepper! 

WAAR IS ARGANOLIE TE KOOP EN WAT IS DE ARGAN OLIE PRIJS?

Alleen in het Zuiden van Marokko groeit de arganboom en vindt de productie plaats van Arganolie. Marokko is dan ook erg zuinig op dit zeldzame product geworden. De Argan Olie prijs is vanwege meerdere redenen aan de hoge kant. Het produceren van olie Argan is een tijdrovend proces en door de zeldzaamheid van de argan boom is Arganolie niet in grote hoeveelheden te verkrijgen. Daarnaast is de bevolking zich bewust van de grote vraag naar cosmetische Arganolie. Gelukkig zijn er een aantal goede leveranciers waar je Arganolie kunt bestellen; let er bij het bezoeken van online shops wel op dat er partijen zijn die Arganolie te koop aanbieden die vermengd is met bijvoorbeeld zonnebloemolie. Dit kun je herkennen aan de lagere prijzen. Je wilt natuurlijk wel 100% pure arganolie bestellen! Bekijk onze producten in onzewebshop

WAAR KAN IK ONLINE ARGANOLIE BESTELLEN?

Er zijn talloze webwinkels actief die Arganolie te koop aanbieden. Het is wel verstandig bij het zoeken naar de juiste Arganolie te letten op een aantal zaken. Kom je een webshop tegen waar je tegen een zeer lage prijs Arganolie bestellen kunt? Kijk dan eerst goed of het wel om 100% pure Argan Olie gaat. Er zijn partijen die zonnebloemolie door de pure Arganolie mengen. Daarnaast hebben de betere webshops een Ecocert F-32600 predikaat. Dit is een certificaat dat aantoont dat de cosmetische Arganolie biologisch geteeld is en een Fair Trade programma heeft. De producent van onze Arganolie beschikt over het ecocertificaat. Bestel Arganolie in onze webshop.

WAT IS COSMETISCHE ARGANOLIE?

Pure Arganolie is meteen ook cosmetische Arganolie. In zijn pure vorm is Argan Olie prima te gebruiken voor het verzorgen en ondersteunen van je huid, haar en nagels. Maar daarnaast wordt Arganolie ook verwerkt in crèmes en lotions. Argan crème bevat als basis arganolie, en wordt vermengd met andere cosmetische producten voor een optimaal resultaat. De samenstelling van arganolie zit zo in elkaar dat het zich makkelijk laat vermengen met andere producten zonder haar krachtige werking te verliezen. Je kunt Argan crème bijvoorbeeld verkrijgen als dagcrème, te gebruiken voor het gezicht. Daarnaast zijn er ook shampoos en zeep op basis van Argan Olie.

WAT DOET ARGANOLIE VOOR JE HAAR?

Eén van de beste eigenschappen van het Marokkaanse goud is dat Arganolie haar, huid en nagels verzorgt. Doordat ons haar dagelijks in aanraking komt met invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen en regen, wordt het op den duur aangetast. Het haar wordt droog en breekt af. Omdat Arganolie haar natuurlijke eigenschappen behoudt tijdens het productieproces, is het een zeer geschikte olie om je beschadigde haar te doen opleven en te verzorgen. Arganolie kan in dat geval ook goed puur gebruikt worden. Het optimale resultaat zul je bereiken door je haar te wassen met een shampoo op basis van Arganolie en het af en toe eens te verwennen met een masker van pure Argan Olie.

IS ARGAN OLIE GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPES?

Argan Olie heeft zijn reputatie te danken aan zijn uitgebreide toepasbaarheid en natuurlijke werking. Berbervrouwen gebruiken de olie van de argan boom al eeuwen en het bewijs van werking ligt in hun gezonde, bruine, glanzende huiden. Tegenwoordig wordt ook in Europa de krachtige werking van olie Argan ingezien en steeds meer mensen maken gebruik van arganolie haar helende en verzorgende werking. Argan Olie is uitermate geschikt voor alle huidtypes, omdat het een aanvulling is op de vetten die je eigen lichaam en huid bevatten. Argan Olie voedt de droge huid en kalmeert de onrustige huid. Door de bijzondere samenstelling van Argan Olie is het zelfs geschikt voor tere kinderhuidjes en de meest gevoelige huidsoorten.

WAT ZIT ER IN ARGAN OLIE?

Een van de belangrijkste bestanddelen in olie Argan is vitamine E. Dit is een natuurlijke antioxidant die je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen en rook. Daarnaast helpt het huidveroudering tegen te gaan door de eiwitten die Argan Olie bevat. Argan Olie bevat veel essentiële vetzuren die een belangrijke aanvulling vormen op de regulatie van het vetgehalte in de huid. Een andere belangrijke aanvulling die onze huid nodig heeft, zijn meervoudig onverzadigde vetten. Deze dragen bij aan een goede bloedcirculatie en ondersteunen het natuurlijke afweersysteem van de huid. De combinatie van deze eigenschappen maken Argan Olie tot een krachtige en veelzijdige huidverzorging.

WAAR KAN IK ARGAN OLIE ALLEMAAL VOOR GEBRUIKEN?

Argan Olie is op alle huidtypes toepasbaar dankzij zijn veelzijdige samenstelling. Argan Olie is te gebruiken als algemene bescherming voor de huid, tegen zowel de kou als andere invloeden op de huid. Maar olie Argan bevat ook verzachtende bestanddelen die uitermate geschikt zijn als gezichtsverzorging (argan crème), of bij een gevoelige huid. Naast het toepassen op de huid kan Argan Olie ook gebruikt worden bij het verzorgen van je haar, nagels en voeten.

More articles