Veel gestelde vragen over Castorolie

Veel gestelde vragen over Castorolie

Oct 06, 2023Marieke Bergsma

Castorolie wordt al eeuwen toegepast in Jamaica en India, maar maakt nu ook zijn opmars in West-Europa. Castor Olie wordt uit de noten van de Wonderboom geperst. De boom staat in Jamaica bekend als Castorboom waaruit de benaming van de olie voortgekomen is.

Castorolie wordt veel toegepast bij de verzorging van de huid en het haar. Het kan dagelijks worden gebruikt voor een schoonheidsbehandeling, voor het verminderen en voorkomen van rimpels, het hydrateren en herstellen van de vochtbalans van je huid, het versterken van je nagels en het verzorgen van je haar en hoofdhuid.

Hieronder vind je het antwoord op veelgestelde vragen met betrekking tot Castor Olie.


WAAROM IS CASTOR OLIE ZO GOED VOOR ONZE HUID?

Castorolie heeft een bijzondere werking op de huid door de samenstelling. Alle oliesoorten bevatten vetten, deze zijn op te delen in verzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigd vet en meervoudig onverzadigde vetten. Castor Olie bestaat vooral uit enkelvoudig onverzadigd vet, waar linolium vet er een van is. Dit zorgt voor de productie van prostaglandine, wat op zijn beurt bijdraagt aan een goede bloedcirculatie en het versterkt het natuurlijk afweersysteem van het lichaam. Daarnaast bevat Castorolie veel vitamine E en caroteen, die als eigenschap hebben huidveroudering tegen te gaan en de huid te herstellen. Dankzij de combinatie van enkelvoudig onverzadigd vet, vitamines en essentiële vetzuren is het al eeuwen bekend dat Castorolie huid ondersteunt, voedt en verzorgd.

WAT IS CASTOROLIE?

Van de vele soorten olie die er bestaan, is Castorolie een bijzondere variant. Het is een milde, verzachtende olie die volgens eeuwenoude stammen bijzondere krachten bevat. Castorolie beschermt de huid tegen weer en wind, laat droog en beschadigd haar weer opleven, maakt doffe nagels weer glanzend en geeft de vermoeide huid weer een oppepper! Lees onze uitgebreide uitleg op Wat is Castor Olie?

WAAR IS CASTOROLIE TE KOOP EN WAT IS DE CASTOR OLIE PRIJS?

Onze Castor Olie wordt vervaardigd volgens traditioneel Jamaicaans recept. De Castor Olie prijs is vanwege meerdere redenen aan de hoge kant. Het produceren van olie Castor is een tijdrovend proces en daarnaast is de bevolking zich bewust van de grote vraag naar cosmetische Castorolie. Gelukkig zijn er een aantal goede leveranciers waar je Castorolie bestellen kunt. Let er bij het bezoeken van online shops wel op dat er partijen zijn die Castorolie te koop aanbieden die vermengd is met bijvoorbeeld zonnebloemolie. Dit kun je herkennen aan de lagere prijzen. Je wilt natuurlijk wel 100% pure Castorolie bestellen! Bekijk onze producten in onze Castorolie Collectie.

WAT IS COSMETISCHE CASTOROLIE?

Pure Castorolie is meteen ook cosmetische Castorolie. In zijn pure vorm is Castor Olie prima te gebruiken voor het verzorgen en ondersteunen van je huid, haar en nagels. Maar daarnaast wordt Castorolie ook verwerkt in crèmes en lotions. Castor crème bevat als basis Castorolie en wordt vermengd met andere cosmetische producten voor een optimaal resultaat. De samenstelling van Castor Olie zit zo in elkaar dat het zich makkelijk laat vermengen met andere producten zonder de krachtige werking te verliezen. Je kunt Castor crème bijvoorbeeld verkrijgen als dagcrème, te gebruiken voor het gezicht. Daarnaast zijn er ook shampoos en zeep op basis van Castor Olie.

WAT DOET CASTOROLIE VOOR JE HAAR?

Een van de beste eigenschappen van de Wonderolie is dat Castorolie haar, huid en nagels verzorgt. Doordat ons haar dagelijks in aanraking komt met invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, zon en regen wordt het op den duur aangetast. Het haar wordt droog en breekt af. Omdat Castorolie haar natuurlijke eigenschappen behoudt tijdens het productieproces, is het een zeer geschikte olie om je beschadigde haar te doen opleven en te verzorgen. Castorolie kan in dat geval ook goed puur gebruikt worden. Het optimale resultaat zul je bereiken door je haar te wassen met een shampoo op basis van Castorolie en het af en toe eens te verwennen met een masker van pure Castor Olie. Bekijk ons aanbod van Shampoo en Haarolie met Castorolie.

IS CASTOR OLIE GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPES?

Castor / Wonderolie heeft zijn reputatie te danken aan zijn uitgebreide toepasbaarheid en natuurlijke werking. Tegenwoordig wordt ook in Europa de krachtige werking van olie Castor ingezien en steeds meer mensen maken gebruik van Castorolie haar helende en verzorgende werking.

WAT ZIT ER IN CASTOR OLIE?

Een van de belangrijkste bestanddelen in olie Castor is vitamine E. Dit is een natuurlijke antioxidant die je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen en rook. Daarnaast helpt Castorolie huidveroudering tegen te gaan door de eiwitten die de olie bevat. Castor olie bevat veel essentiële vetzuren die een belangrijke aanvulling vormen op de regulatie van het vetgehalte in de huid. Een andere belangrijke aanvulling die onze huid nodig heeft, zijn meervoudig onverzadigde vetten. Deze dragen bij aan een goede bloedcirculatie en ondersteunen het natuurlijke afweersysteem van de huid. De combinatie van deze eigenschappen maken Castor Olie tot een krachtige en veelzijdige huidverzorging.

NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

Staat jouw vraag en/of antwoord niet op deze pagina? Neem dan graag contact met ons op via het contactformulier

 

 

 

 

More articles