Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
ARGANOLIE VOOR JE HANDEN EN JE NAGELS

ARGANOLIE VOOR JE HANDEN EN JE NAGELS

Dec 14, 2023Marieke Bergsma

GROOTMOEDERS SCHOONHEIDSGEHEIMEN MET ARGANOLIE: Handen en voeten

Het wordt weer kouder, de winter ligt op de loer. Ik zit al een paar dagen op de fiets met ijskoude handen en als ik niet snel iets onderneem breken mijn nagels af en krijg ik scheurtjes en barstjes in mijn handen. Met deze gedachten in mijn achterhoofd kwam er spontaan een nieuwe blog tevoorschijn!

Onze handen, we gebruiken ze iedere dag dankbaar. Ze hebben veel te verduren omdat ze, in tegenstelling tot de rest van onze huid, altijd bloot zijn en de wind van voren krijgen tijdens de afwas, het tuinieren en op de fiets.

Goede verzorging doet wonderen en mooie, verzorgde handen zeggen vaak veel over een mens. Onbewust let ik vaak erg op andere handen. Vieze nagels? Die zal wel aan auto’s sleutelen. Veel te lange nepnagels met diamantjes erop? Ordinair!

 

Een paar heerlijke en snelle recepten om je handen te verzorgen:

ARGANOLIE HANDENSCRUB MET RIETSUIKER

Voor deze handige ( ;) ) scrub met Arganolie heb je nodig:

2 theelepels biologische arganolie
1 theelepel grove rietsuiker

Maak van je hand een kommetje en giet de Arganolie erin. Doe de rietsuiker erbij en scrubben maar! Zo simpel is het! De suiker mengt met de Arganolie zodra je begint te scrubben. De arganolie verzorgt je handen en nagelriemen perfect en de suiker haalt de dode huidcellen los. Je kan ook zout gebruiken, maar suiker droogt je huid minder uit. Gebruik fijnere suiker als je een gevoelige huid hebt. Spoel na het scrubben je handen goed af en gebruik een voedende handcrème.

HANDENSCRUB MET ARGANOLIE EN AMANDEL

Voor deze handverzorging met Arganolie heb je nodig:

1 handje amandelen
30 ml biologische Arganolie
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels honing

Deze scrub maak ik zelf altijd in grotere porties en bewaar het in een potje op een donkere plaats. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine, maar niet helemaal tot gruis anders is het scrubeffect weg. Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar het mengsel op kamertemperatuur. Deze scrub is dubbel verzorgend vanwege de toevoeging van honing, wat je huid heerlijk zacht maakt in combinatie met Arganolie. De citroen zorgt voor een egale teint en de amandelen verwijderen de dode huidcellen. Was na het gebruik van deze scrub wel goed je handen, als er restjes achterblijven kan het plakkerig aanvoelen.

HANDLOTION MET ARGANOLIE EN AMANDELOLIE

Voor deze handverzorging met Arganolie heb je nodig:

6 eetlepels biologische Arganolie
6 eetlepels amandelolie
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels bijenwas

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en meng ze door elkaar. Je hebt nu een zachte, voedende lotion gemaakt die geschikt is voor het hele lichaam maar de ultieme weldaad geeft voor handen en voeten. Ook bij zeer droge handen met kleine wondjes is deze lotion een uitkomst. Arganolie ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en helpt je huid een extra handje tijdens de koude winterdagen.

Mijn oma had erg veel last van droge handen in de winter, zij kon aan haar handen zien of het ging vriezen! Het recept van de handlotion heb ik van haar en zij gebruikte dit dagelijks bij temperaturen onder nul. Wat ook erg kan helpen is om deze lotion voor het slapen in je handen te masseren en vervolgens katoenen handschoentjes aan te trekken. Zo krijgen je handen terwijl je slaapt de kans te genezen en de Arganolie kan zijn werk doen. Ook je nagelriemen worden hier super zacht van!

More articles