Ga naar content
Zonnige prijzen! Ronde kortings prijzen voor (h)eerlijke producten
Orders over 30 euro FREE SHIPPING
HAMMAM RITUALS MET ARGANOLIE? THUIS JE EIGEN HAMMAM RITUALS!

HAMMAM RITUALS MET ARGANOLIE? THUIS JE EIGEN HAMMAM RITUALS!

Sep 29, 2023Marieke Bergsma

HAMMAM RITUALS MET ARGANOLIE? THUIS JE EIGEN HAMMAM RITUALS!

Hammam rituelen worden al zo’n 800 jaar lang uitgevoerd in Oosterse badhuizen. Oorspronkelijk waren deze rituelen bedoeld om ziekten te voorkomen. De badhuizen bevonden zich namelijk bij bronnen met thermaal water. Later kregen Hammam rituals ook een sociale functie en werden de badhuizen ook een ontspannende ontmoetingsplek.

 

Scrub voor je lichaam

ONTSPAN!

Wat is er fijner dan wat tijd voor jezelf in de badkamer? Even tot rust komen en je lichaam heerlijk verwennen en verzorgen met typische Hammam rituelen. Wil jij ook thuis je eigen Hammam (oftewel Hamam) maken? Je hebt er maar een paar dingen voor nodig:
- Marokkaanse scrubzeep
- Marokkaanse loof
- Ghassoul Masker voor je gezicht
- Arganolie

 

Een Hamam ritueel bestaat uit een zorgvuldige wassing van de huid, een goede scrubsessie en een massage met arganolie. Bovenstaande producten zijn hiervoor ideaal; ze zuiveren, verzachten én voeden je huid optimaal. Na je Hammam rituals voel je je weer als herboren!

MAROKKAANSE SCRUBZEEP EN LOOF

Zet de douche alvast lekker warm aan. Je badkamer vult zich dan met wat stoom, waardoor je poriën zich openen en je lijf went aan de warmte. Stap onder de douche en na het wassen met water ga je even onder de waterstraal uit om je lijf goed in te smeren met de Marokkaanse scrubzeep. Deze zeep is gemaakt van onder andere olijfolie en heeft een frisse lavendelgeur. De olijfolie voedt je huid intens. Sla je gezicht over, deze krijgt later een speciale behandeling. Laat de scrubzeep ongeveer 5 minuten intrekken en met behulp van de Scrubhandschoen, ook wel loof genoemd, scrub je de dode huidcellen weg.

GHASSOUL MASKER

Vervolg je Hammam ritueel met een Ghassoul Masker voor je gezicht. Ghassoul is lavaklei en heeft eveneens een peelende en verzorgende werking. Het absorbeert onzuiverheden en verfrist je gezicht. Het masker laat je 5 tot 10 minuten intrekken en verwijdert het dan met een nat, warm washandje. Dep je gezicht voorzichtig droog.

ARGANOLIE

Tot slot van je Hammam rituels; Arganolie! Argan olie is de perfecte afsluiter voor je Hammam rituelen. Arganolie zit boordevol vitamine E en is rijk aan essentiële vetzuren. Het verzorgt je huid optimaal en je huid voelt zijdezacht en soepel aan. Smeer de olie op je huid en masseer het lekker in.

Thuis je eigen Hammam Rituals! Arganolie maakt het compleet en je kunt er weer tegenaan!

More articles